KoopdeHEMA

Impact Investing

Primary issue

Ons doel is duurzame continuiteit van HEMA. Met stichting HENA maken we het mogelijk voor iedereen om een stukje HEMA te kopen.

Opening date: Sep 6 2020
Closing date: Dec 31 2021
Target: €4,999,995.00

Primary issue

Ons doel is duurzame continuiteit van HEMA. Met stichting HENA maken we het mogelijk voor iedereen om een stukje HEMA te kopen.

Opening date: Sep 6 2020
Closing date: Dec 31 2021
Target: €4,999,995.00

De Stichting HENA stelt kleine en grote investeerders in staat om certificaten in aandelen HEMA te kopen.

Company summary

Stichting HENA heeft als doel het bevorderen van een duurzame continuïteit van HEMA, waarbij de belangen van de werknemers, de consumenten, investeerders, andere stakeholders en het milieu in evenwicht zijn. Om invulling te geven aan dit doel wil de Stichting aandelen in de HEMA kopen. Deze worden vervolgens in certificaten opgedeeld, en deze certificaten worden verhandelbaar op Nxchange.

Om de toekomst van HEMA te garanderen is er zowel financieel als strategisch werk aan de winkel. Vanuit financieel opzicht moet de HEMA een houdbare schuldenlast hebben, en moeten de financiers van HEMA het bedrijf zien als een duurzame investering, in plaats van pinautomaat. Met ons aanbod willen wij geduldig kapitaal aan het bedrijf aanbieden. Onze strategie voor HEMA rust op zes pilaren:
1. Een aandeelhoudersstructuur waarin stakeholders centraal staan
2. Verbeterde prijs-kwaliteitverhouding
3. Verbeterd supply chain management
4. Versterkte e-commerce
5. Focus op de core business & markten
6. Omarm duurzaamheid

In deze financieringsronde haalt Stichting HENA van twee groepen investeerders kapitaal op. Voor investeerders die minder dan € 100.000,- inleggen geldt een collectief plafond van €4.999.995,-. De bijbehorende notering op de Nxhange pagina is Hema. Voor investeerders die meer dan € 100.000,- inleggen geldt geen collectief platform. Deze notering heet Hema2. Naar de toekomst toe is Stichting HENA voornemens vaker geld op te halen. Zo verwerven we een groter aandeel in HEMA.

Ons streven is in 2026 HEMA om te vormen tot een multi-stakeholdercooperatie. Daarmee kunnen we het begrip stakeholdervalue handen en voeten geven. Het Rijnlands model, waarin het evenwicht wordt gezocht tussen de belangen van werkenden en kapitaalverschaffers willen wij door het kopen en omvormen van HEMA actualiseren voor de 21e eeuw.

Leadership

Company structure