The Weather Makers – Ask the community

You need to have an account and be logged in to ask questions.

Category filter

View all

Recent followers

Ruben Veefkind
September 10 2023 09:11
Iona Clive
July 2 2023 10:55
Maarten Smals
February 28 2023 20:50

The Weather Makers Activity feed

The Weather Makers B.V. posted an important announcement
May 16 2023 10:07

Investment round The Weather Makers extended

The Weather Makers like to inform you that the investment round is extended until December 31, 2023.

Our network continues to grow and so is the number of investors.
Right now, it is more crucial than ever to bring people together to innovate and generate pathways to enable humanity and nature to thrive.

Kind regards,
The Weather Makers

The Weather Makers B.V. posted an important announcement
March 13 2023 10:34

Together with HCSS we will be hosting a Side Event inside the UN Headquarters during the UN Water Conference

Do you want to know how we can turn the tide and restore the water-cycle in a conflict affected area?

We are organizing a side-event at the UN Water Conference in New York City in collaboration with the Hague Centre of Strategic Studies. Our event will take place on Friday the 24th of March from 9:30 to 10:45 EST in Side-room B in the UN Headquarters and will feature a presentation and panel discussion with high-level speakers on the topic of Nature-based Solutions for Water and Peace.

Find more information about the event on our webpage:

URL: https://theweathermakers.nl/un-water-conference-2023/
The Weather Makers B.V. posted an important announcement
November 18 2022 10:50

Cooperation Agreement getekend door het Belgische baggerbedrijf DEME en de Suez Canal Authority.

’s-Hertogenbosch 7 november 2022

Hoop gloort bij COP27: krijgt Egypte een tweede groene oase?

Op de eerste dag van COP27 is de eerste belangrijke handtekening gezet om klimaatverandering tegen te gaan. COP27 is de klimaatbijeenkomst die deze keer plaatsvindt in Sharm-El-Sheikh, Sinaï, Egypte. Er gloort hoop aan de horizon, want er is een Cooperation Agreement getekend door het Belgische baggerbedrijf DEME en de Suez Canal Authority. Iets wat in Nederland onder groot gejuich is ontvangen door de Nederlandse organisatie The Weather Makers.
Deze handtekening is een cruciale stap in de richting van het herstellen van de watercyclus in de Egyptische Sinaï woestijn. Dit is het Bardawil and Sinai Initiative waar The Weather Makers, gevestigd in ’s-Hertogenbosch, al jarenlang hard aan werkt. “We zijn een enorme sprong dichterbij onze droom, om het weermakende effect van ecosysteemregeneratie te laten zien aan de wereld”, vertelt één van de oprichters, Ties van der Hoeven. Hij vult aan: “Een gebalanceerd en productief ecosysteem is meer dan natuur alleen, voor ons als mens is het de bron van drinkwater, irrigatiewater voor landbouw, direct voedsel, verkoeling en dat terwijl CO2 ook uit de lucht wordt gehaald. Het ultieme doel is de regen laten terugkeren in de Sinaï, wat leidt tot een verandering van de windrichting en het stabiliseren van het klimaat”, aldus Van der Hoeven.
Tijdens het ondertekenen van deze afspraak waren de Minister-President van Egypte Mostafa Madbouly, alsmede de Luitenant-Generaal en President van de Suez Canal Authority, Osama Rabie aanwezig.
Het Bardawil and Sinai Initiative (BSI) is van The Weather Makers, DEME Group, ORG Permanent Modernity, Regions20 en wordt ondersteund door vele partners.


Bron: https://sis.gov.eg/Story/172548/Egypt-signs-MoU-to-develop-Bardawil-Lake%2C-Sinai?lang=en-us

Het doel van The Weather Makers is grootschalige ecosysteemregeneratie met een weermakend effect: het herstellen van de watercyclus door natuurontwikkeling. Hierbij wordt de waarde voor de mens berekend en onderbouwd en daarmee financierbaar gemaakt.