The Weather Makers – Ask the community

You need to have an account and be logged in to ask questions.

Category filter

Recent followers

Alex van Roosmalen
January 22 2023 20:18
Mohamed Hatim
December 28 2022 14:00
Robin Heukels
November 25 2022 08:57

The Weather Makers Activity feed

The Weather Makers B.V. posted an important announcement
November 18 2022 10:50

Cooperation Agreement getekend door het Belgische baggerbedrijf DEME en de Suez Canal Authority.

’s-Hertogenbosch 7 november 2022

Hoop gloort bij COP27: krijgt Egypte een tweede groene oase?

Op de eerste dag van COP27 is de eerste belangrijke handtekening gezet om klimaatverandering tegen te gaan. COP27 is de klimaatbijeenkomst die deze keer plaatsvindt in Sharm-El-Sheikh, Sinaï, Egypte. Er gloort hoop aan de horizon, want er is een Cooperation Agreement getekend door het Belgische baggerbedrijf DEME en de Suez Canal Authority. Iets wat in Nederland onder groot gejuich is ontvangen door de Nederlandse organisatie The Weather Makers.
Deze handtekening is een cruciale stap in de richting van het herstellen van de watercyclus in de Egyptische Sinaï woestijn. Dit is het Bardawil and Sinai Initiative waar The Weather Makers, gevestigd in ’s-Hertogenbosch, al jarenlang hard aan werkt. “We zijn een enorme sprong dichterbij onze droom, om het weermakende effect van ecosysteemregeneratie te laten zien aan de wereld”, vertelt één van de oprichters, Ties van der Hoeven. Hij vult aan: “Een gebalanceerd en productief ecosysteem is meer dan natuur alleen, voor ons als mens is het de bron van drinkwater, irrigatiewater voor landbouw, direct voedsel, verkoeling en dat terwijl CO2 ook uit de lucht wordt gehaald. Het ultieme doel is de regen laten terugkeren in de Sinaï, wat leidt tot een verandering van de windrichting en het stabiliseren van het klimaat”, aldus Van der Hoeven.
Tijdens het ondertekenen van deze afspraak waren de Minister-President van Egypte Mostafa Madbouly, alsmede de Luitenant-Generaal en President van de Suez Canal Authority, Osama Rabie aanwezig.
Het Bardawil and Sinai Initiative (BSI) is van The Weather Makers, DEME Group, ORG Permanent Modernity, Regions20 en wordt ondersteund door vele partners.


Bron: https://sis.gov.eg/Story/172548/Egypt-signs-MoU-to-develop-Bardawil-Lake%2C-Sinai?lang=en-us

Het doel van The Weather Makers is grootschalige ecosysteemregeneratie met een weermakend effect: het herstellen van de watercyclus door natuurontwikkeling. Hierbij wordt de waarde voor de mens berekend en onderbouwd en daarmee financierbaar gemaakt.