Frontaal Brewing Company

Public Offering

General description

Wij zijn Frontaal. In 2015 zijn wij begonnen met het brouwen van onze bieren op STEK, een creatief bedrijventerrein in Breda. Drie jaar later verhuisden wij naar de Faam, de oude snoepfabriek van Breda. Hier hebben we een eigen brouwerij en brouwcafé gebouwd en de productie volledig in eigen handen genomen. De manier waarop wij onze droom realiseren is uniek gebleken in Nederland. In 2018 is onze eerste aandelenparticipatie afgerond waarbij € 800.000 werd opgehaald. Met behulp van ruim 600 mede-eigenaren konden we onze volgende stap zetten.

In 2019 werd er € 400.000 opgehaald voor de verdere uitbreiding van onze brouwcapaciteit. In 2021 haalden we het hoogste bedrag ooit op van € 5.000.000. Maar liefst 4.000 mensen zijn nu mede-eigenaar van onze brouwerij. Met dit bedrag bouwen wij samen aan de grootste onafhankelijke brouwerij en bier community van Nederland. In de afgelopen zes jaar zijn we gegroeid van een omzet van € 25.600 in 2015 naar een omzet van € 2.380.000 euro in 2021 (EBITDA € 488.000). Ondanks een bewogen jaar hebben wij een omzetgroei van 40% in 2021 ten opzichte van 2020 weten te realiseren.

Nu staat ons een waanzinnige tijd te wachten. We nemen intrek in onze locatie op The Bay aan het Steenen Hoofd in Breda. Doordat wij de brouwerij en het pand vanaf scratch kunnen opbouwen, is dit hét moment om te investeren in de verdere, duurzame groei van Frontaal. Met het oog op de toekomst gaan we veel investeren in duurzaamheid. Zo is de nieuwe brouwerij volledig gasloos, wordt er voor 22.000m2 aan zonnepanelen geïnstalleerd, investeren we in warmteterugwinning en een eigen duurzaam fustenpark. Jij krijgt de kans om daar aan mee te doen!

Samen met jou gaan we voor een volledig duurzame brouwerij en investeren we flink om de groei bij te benen. Om dit te financieren stellen we weer certificaten op aandelen beschikbaar in de brouwerij. Dit betekent dat jouw investering geen lening is maar een écht aandeel in een brouwerij. Wat krijg je ervoor terug? Naast je beloning voor je investering ga je meedelen in de winst en word je uitgenodigd voor ons jaarlijkse festival, exclusief voor mede-eigenaren. Als kers op de schuimkraag ben je mede-eigenaar van brouwerij Frontaal!

Highlights

  • De datum van uitgifte van de certificaat van aandeel is 11 - januari - 2023.
  • De looptijd van deze participatie ronde is 2 maanden.
  • De uitgevende partij streeft ernaar om een rendement van 4% dividend van de jaarlijkse nettowinst uit te keren.
  • De aanbieder is niet de uitgevende instelling van de certificaat van aandelen.
  • De uitgevende instelling wordt bestuurd door Roel Buckens Holding B.V.
  • De uitgevende instelling heeft de volgende handelsnamen: Frontaal Holding B.V.

Risks and challenges

Verwachte rendement niet gehaald:

Het risico bestaat dat het verwachte rendement niet wordt gehaald omdat de werkmaatschappijen onvoldoende inkomsten genereren met de verkoop van het bier, de destillaten en de exploitatie van de horecagelegenheden. Dit kan komen door te lage verkoopcijfers, te weinig marge of te hoge overheadkosten. Dit betekent dat er minder of geen dividend wordt uitgekeerd aan de aandeelhouders en dat de aandelen minder waard worden als het risico zich voordoet.

Productie en leveranciers kunnen beloften en verwachtingen niet nakomen:

Het risico bestaat dat wanneer de productie en leverancier hun beloften en verwachtingen niet nakomen en onvoldoende producten beschikbaar is voor verkoop. Er kan vertraging ontstaan in de groei en de beoogde bedrijfsresultaten kunnen mogelijk niet worden behaald. Dit betekent dat er minder dividend uitgekeerd kan worden aan de aandeelhouders en dat de waarde van de aandelen dalen als het risico zich voordoet.

Het team functioneert niet naar behoren:

Het risico bestaat dat wanneer een team (of gedeelte van het team) niet naar behoren functioneert of uitvalt er sprake kan zijn van een risico voor het behalen van het beoogde bedrijfsresultaat. Er kan vertraging ontstaan in de groei en de planning kan niet waar gemaakt worden. Dit betekent dat er minder dividend uit kan uitgekeerd naar beleggers en dat de aandelen in waarde dalen als het risico zich voordoet.

Uitgebreide informatie is te vinden in het AFM-informatiememorandum.

Investor fees

Transaction fees primary market 0.00%

Fundraise details

ISIN Code NL0015001A94
Funding goal €4,000,000.00
Fixed price €75.00
Minimum investment €75.00
Maximum investment €4,000,000.00
Opening date January 11 2023
Closing date April 10 2023

Files