Share Council – Ask the community

You need to have an account and be logged in to ask questions.

Category filter

Recent followers

Rick de Swart
March 12 2023 12:00
Florian Overkamp
March 8 2023 20:32
Aristides Poort
January 27 2023 14:27

Share Council Activity feed

Share Holding B.V. posted an important announcement
April 29 2022 16:46

Aankondiging publicatie van jaarverslag

Beste aandeelhouders,

Share Council verwacht in de maand mei de jaarrekening van 2021 te publiceren.
Mocht u nu al vragen hebben, kunt u deze uiteraard stellen.

Met vriendelijke groet,
Share Council


(in English)
Dear shareholders,

Share Council expects to publish its 2021 financial statements in the month of May.
Should you have any questions at this time, please feel free to ask.

Kind Regards,
Share Council

Share Holding B.V. posted an important announcement
February 3 2022 15:50

General Meeting of Ambassadors (Shareholders) Wednesday 23 February from 15:30 to 17:00

Dear Shareholders,

The start of the new year seems to us a good moment to invite you to the General Meeting of Ambassadors (Shareholders).

The meeting will take place online on Wednesday 23 February from 15:30 to 17:00.

At the end of this email you can find a button to sign up. After registering you will receive a confirmation email. The e-mail contains an agenda request for the AGM with a link from zoom that you can click on to attend the meeting online.

NB! The link to the meeting is personal. Everyone must register individually for the AGM to receive a link, participate and vote.

Agenda

Looking back on 2021
Funding round/reserving certificates for employees
Moving the Golden Share to Golden Share Foundation
Presentation SuperStak
New features platform

For your information: the next meeting will take place on Wednesday 11 May from 15:30 to 17:00. The annual report will be shared during this meeting.
Subsequently, the half-year report will be presented on Wednesday 7 September from 15:30 to 17:00.

We are looking forward to answering all questions. Do you already have questions about the agenda or questions in general? Send them to us! And next week we will send an explanation of the agenda items.

See you the 23rd,

The Share Council team

Share Holding B.V. posted an important announcement
September 10 2021 15:12

Aankondiging AvA 29 sep. en publicatie halfjaarrappart

Beste Aandeelhouders,

Of eigenlijk ambassadeurs. Het halfjaarrapport leek ons een goed excuus om jullie weer eens uit te nodigen voor een Algemene Vergadering van Ambassadeurs (Aandeelhouders).

Deze zal online via zoom plaatsvinden op woensdag 29 september van 15:30 tot 17:00.

Onderaan deze e-mail zit een knop om je aan te melden. Na het aanmelden ontvang je een e-mail ter bevestiging. In de e-mail zit een agendaverzoek voor de AVA met een link van zoom die je aan kan klikken om de vergadering online bij te wonen.

LET OP! De link naar de meeting is persoonlijk. Iedereen moet zich individueel aanmelden voor de AVA om een link te ontvangen, te kunnen participeren en mee te kunnen stemmen.

Agenda
Het halfjaarrapport is voor het gemak zichtbaar via de link onder dit bericht, en staat zoals gebruikelijk op het platform zelf. Tijdens de AVA nemen wij het rapport door. Ook hebben wij jullie stem nodig! Een van onze statuten zal gewijzigd moeten worden om de B-corp Certificering te verzilveren. Wij vinden wat moet gebeuren geen ingrijpende wijziging maar wel eentje die ter stemming moet komen. Lees meer over wat B-Corp is en waarom we dit doen https://bcorporation.net/about-b-corps, en bekijk de statuten wijziging in de bijlage.

Nieuwe normaal
De ambitie is groot, het team werkt keihard om die ambitie waar te maken. Zowel Hero (development) als Liv-Eva (marketing) laten graag bij de AvA zien wat er deze maand gaat veranderen om stevig klaar te zijn voor de toekomst. In het halfjaarrapport is één van die veranderingen doorgevoerd, wie hem spot, wordt getrakteerd. Mail je bevinding naar liv-eva@thesharecouncil.com

Bij ons heeft het deze zomer niet stil gestaan, in tegendeel, het is een bewogen en waanzinnige ontwikkelings-zomer geweest. Wij zien er naar uit om dit te delen en alle vragen te beantwoorden. Heb je vragen van tevoren? Stuur ze ons toe!

Tot de 29e,

Het team van Share Council

Meld je aan voor de AvA via deze link:
https://ck3f-04.na1.hubspotlinksstarter.com/Btc/2I+113/ck3f-04/VVn1MF6R08h2VdW0zG6h1BNQW7MhRLh4xhHWPN3pwdF93lScmV1-WJV7CgZ13N3wzmpFhlCKMW4cfxPT3yS2BNW1By8Nb24QFcXW7nQV_J3_xfTYN2-Kj4VfYYKFN2NfqKtDhCGvVnwXY05-hJ9xW15KdX78Fh95tW7_Hr0p7nD7zNW8YMfD13vB_x2W2rpKrc4pn4ksF7rZRL3hrJBTcj913cKlVhVXWQqX5_m8qPVxTG0n2wCkTbW6BZn7x8GFX7VW2ccdQR43VH2gVLxHhR4nBwldW6PG8Wh8fc6z8N7g2w8trbGD6VcCSv_7lqBy7W3LP5Sf2gb89KW4kdvrp2zQttVW1GyKWB8v4pd4W2hr85z2_vmK4W8HfVjW29bQ8f3lr71

Het halfjaarverslag is zichtbaar via deze link:
https://drive.google.com/file/d/1eSi1EJJgAQFq87AI9J8thldqYAIaQqCy/view?usp=sharing


De B-corp statuten zijn via deze link te zien:
https://drive.google.com/file/d/10DwstzC7A2M9e9-pYyNGKXU_1NACyYvT/view?usp=sharing

Wist jij trouwens dat wij nog steeds de enige zijn die genummerde certificaten kunnen registreren?

Share Holding B.V. posted an important announcement
May 12 2021 07:31

Pers bericht: The Share Council gaat strategische samenwerking aan met gereglementeerde markt Nxchange

Vandaag kondigt The Share Council met trots haar nieuwe strategische partnerschap met Regulated Market Nxchange aan. Hiervoor is het bijgevoegde persbericht eruit gestuurd.

------------------------------------------- Persbericht -------------------------------------------

The Share Council gaat strategische samenwerking aan met gereglementeerde markt Nxchange

Strategische samenwerking die de positie van The Share Council versterkt als dé bestemming voor stakeholder participaties

Amsterdam, 12 mei 2021 - The Share Council kondigt met trots haar nieuwe strategische partnerschap met Regulated Market Nxchange aan. The Share Council biedt een op blockchain technologie gebouwd participatieplatform waarop ondernemers hun bedrijf kunnen digitaliseren en werknemers, klanten, leveranciers en andere stakeholders mede-eigenaar kunnen maken van hun organisatie. Door een partnershap aan te gaan kunnen bedrijven die al zijn gedigitaliseerd op The Share Council nu ook publiekelijk kapitaal ophalen en hun aandelen noteren op Nxchange.

“The Share Council beheert werknemers- en stakeholder participatie regelingen van meer dan 50 bedrijven. Onze klanten de mogelijkheid bieden om publiekelijk kapitaal op te halen en hun aandelen naar de beurs te brengen is een logische stap in de verdere democratisering van stakeholder participatie en opent voor ons de deur naar Europa", aldus Quintus Willemse, oprichter en CEO van The Share Council.

Nxchange, die eerder deze week de overname aankondigde van het op blockchain technologie gebouwd platform Bondex, is de eerste volledig gereglementeerde Europese effectenbeurs voor (tokenized) effecten en gedigitaliseerde activa, waardoor real-time handel, clearing en afwikkeling, 24/7 en peer-2-peer handel mogelijk is. Door gebruik te maken van het Nxchange-platform kunnen bedrijven en financiële dienstverleners rechtstreeks in hun eigen community kapitaal ophalen en hun beleggers de mogelijkheid bieden effecten te verhandelen op de secundaire markt van Nxchange.

"Het aanbieden van een zeer efficiënte markt is slechts één stap. Het vervolgens efficiënt kunnen noteren van veelbelovende bedrijven aan een gereglementeerde markt is een complex proces waarbij het voldoen aan ons bestaand regelgevend kader een must is" - aldus Marleen Evertsz, oprichter en CEO van Nxchange. "Bedrijven die al gestructureerd zijn door The Share Council krijgen makkelijker toegang tot die publieke markt. Daarnaast zijn we enthousiast om nieuwe en innovatieve functies aan te bieden aan de volgende generatie kapitaalmarkten."

Share Holding B.V. posted an important announcement
May 5 2021 03:34

Woensdag 12 mei 2e AvA The Share Council

Zie bijlage voor AvA communicatie

Share Holding B.V. posted an important announcement
May 1 2021 00:24

The Share Council - Annual Report 2020 | Jaarverslag 2020

Nu in ons eerste jaar als beursgenoteerd bedrijf hebben wij hard gewerkt aan het publiceren van de jaarrekening binnen vier maanden. Op de laatste dag van April presenteren wij als jong bedrijf met trots ons jaarverslag 2020 met daarin de jaarrekening van The Share Holding B.V.

In een jaar waar alles onmogelijk lijkt komen de mooiste nieuwe dingen tot leven.

URL: https://drive.google.com/file/d/1VaTRrKzI4jpzkM2v6zSGyQBb6Pd8_Ce-/view?usp=sharing
Share Holding B.V. posted an important announcement
March 9 2021 01:59

General Shareholder meeting The Share Council

Reminder
De eerste AVA van The Share Council

Goedendag investeerders,

Het is zover, morgen op woensdag 10 maart 2021 van 15:30 tot 17:00 zal de allereerste grote aandeelhoudersvergadering van The Share Council plaatsvinden. Inmiddels hebben meer dan aandeelhouders zich aangemeld!

Belangrijke vraag tot nu toe: Waar mogen we op stemmen?

Antwoord: Op alles, je bent écht mede-aandeelhouder. We hebben expliciete punten opgenomen in de statuten waarvoor het bestuur altijd de aandeelhoudersvergadering en daarmee de certificaathoudersvergadering moet raadplegen. Dit zijn bijvoorbeeld onderwerpen als mogelijke overnames en focus beleid. Morgen stemmen we specifiek op de afsluiting van het jaar 2019.

Allen zij die écht al certificaten bezitten, check dit!
We gaan hier heel serieus mee om. Het is zo serieus dat enkel diegene die daadwerkelijk certificaten bezitten mee mogen doen. Op het platform van The Share Council of bij Nxchange kun je vinden of je daadwerkelijk certificaten bezit. Sommige van jullie moeten nog op de knop "accepteren" klikken. Doe je dit niet, dan krijg je (ook al heb jij je aangemeld) geen uitnodiging voor de AVA. Mocht je hier vragen over hebben email dan quintus@thesharecouncil.com

Grote ZOOM call
De vergadering wordt gehouden via het online video vergadersysteem van ZOOM. Iedere aandeelhouder krijgt hiervoor vandaag (op dinsdag 9 maart) een persoonlijke uitnodiging met een persoonlijke link en inlog wachtwoord. Hiermee verzekeren wij dat enkel daadwerkelijke aandeelhouders meedoen aan de vergadering. Wij gaan meer informatie en uitleg delen over hoe ZOOM te gebruiken voor de aandeelhoudersvergadering, hierbij alvast de link naar een introductie video:https://youtu.be/VnyitUU4DUY

Iedere aandeelhouder kan (wordt verzocht) zich aan- of afmelden om de vergadering bij te wonen via de volgende knop/link. Wij zien jullie dan ook graag digitaal verschijnen. En ja, echt iedere aandeelhouder, of je nu 1 of 1.000.000 aandelen bezit, telt mee!

De agenda structuur:
Opening vergadering
Korte introductie en verwelkoming
Benoeming voorzitter en secretaris van de vergadering
Notulen van de vergadering
Beoordeling of alle besluiten rechtsgeldig kunnen worden genomen
Eventuele ingekomen stukken
Vaststelling agenda

Vaste agendapunten
Ontwikkelingen voorgaande periode
Jaarverslag 2019 (en voorlopig overzicht 2020)
Kernprestaties en prognoses
Vaststelling van de resultaatverdeling: verrekening met de algemene reserve
Décharge van de directie voor voorgaande boekjaren
Update zojuist gesloten publieke emissie (investerings ronde)
Plannen voor lopende boekjaar
Resultaten community opbouw en hoe jij als mede-eigenaar kunt bijdragen
Wat er nodig is voor de volgende vergadering

WVTK (Wat Verder Ter Tafel Komt)

Slotwoord

Sluiting vergadering

Alle vooraf in te lezen stukken zijn beschikbaar gesteld via ons platform. Zie het dashboard van The Share Holding B.V., klik hier.

The Share Council groeit hard zowel op aandeelhoudersniveau als op professionaliserings niveau. Wij kijken ernaar uit jullie te informeren over al deze ontwikkelingen.

Namens het gehele team van The Share Council, tot op de vergadering!

Quintus & Marcel

Share Holding B.V. posted an important announcement
March 7 2021 15:10

Link to sign up for the Shareholders Meeting this Wednesday March 10 at 15:00

Dear investors,

Please, if you'd like to participate in our first public shareholder meeting, do sign-up via the following link:

https://share.hsforms.com/15UlXMgwvT82XW3RFnqdrjA1lkty?utm_medium=email&_hsmi=2&_hsenc=p2ANqtz-9fn-K67HuV2TPrkXGGE1PnSw2uinszLe743MIRnIOltNsVzpB1juCJ_gZrxMU-bPe11bCV1YhEQ9kvBrSRS3wHtshGefnhAf-gIbzC3Uj8HkCLebk&utm_content=2&utm_source=hs_email

We are aware of the fact that the communication via the Nxchange medium has been delayed. We are very much looking forward to your presence in the online video conference via ZOOM. We will record it in order for you to see it (again) later.

Kindest regards,

Quintus & Marcel

Share Holding B.V. posted an important announcement
March 7 2021 12:58

Update Emissie Nxchange

Goedendag investeerders,

Wat ontzettend spannend! Op 2 maart is de mogelijkheid tot inschrijven op Nxchange bij The Share Council gesloten en hebben we uiteindelijk meer dan 3 ton opgehaald!

We hebben vandaag in totaal meer dan 220 nieuwe investeerders mogen verwelkomen bij The Share Council. Dit laat zien dat we écht een grote groep mensen achter ons hebben staan die het succes en de toekomst van participatie delen!

Volgende week woensdag 10 maart 2020 houden we de eerste The Share Council AVA (Algemene Vergadering van Aandeelhouders). Dit doen we via de video vergadering applicatie van ZOOM. Alle daadwerkelijke houders van certificaten ontvangen een persoonlijke ZOOM uitnodiging.

Vanaf 11 maart 2020 start de notering en daadwerkelijke "secundaire" handel van de stukken op Nxchange. Dit betekent dat op 11 maart ook daadwerkelijk de overdracht plaats vindt van alle certificaten die gehouden worden via The Share Council naar Nxchange. Tot dan kan iedereen die dat nog niet heeft gedaan haar stukken bij The Share Council claimen.

BELANGRIJK - Valideren account op Nxchange
Op 11 maart zullen de certificaten van alle houders aan hen aangeboden worden op Nxchange. Dit houdt in dat je een uitnodiging krijgt om de certificaten op te eisen in jouw Nxchange account. Heb je nog geen Nxchange account dan kan je er op dat moment een aanmaken, heb je wel al een account dan kan je die gebruiken. Let op, de certificaten worden pas zichtbaar (en verhandelbaar) in jouw account als je account gevalideerd is. Mocht je alvast een account aan willen maken en valideren, dan kan via https://www.nxchange.com/open-account

The Share Council groeit hard zowel op aandeelhoudersniveau als op professionaliserings niveau. Wij kijken ernaar uit jullie verder te informeren over al deze ontwikkelingen. Mocht je vragen hebben over de notering aan Nxchange, email dan even naar Quintus op quintus@thesharecouncil.com

Namens het gehele team van The Share Council, dank voor jullie support!

Quintus & Marcel

Share Holding B.V. posted an important announcement
March 7 2021 12:48

Algemene Vergadering van Aandeelhouders - 10 maart 2021 0m15:30

Goedendag investeerders,

Het is zover, op 10 maart 2021 van 15:30 tot 17:00 zal de allereerste grote aandeelhoudersvergadering plaatsvinden. Groot omdat wij er uiteraard vanuit gaan dat alle 224 aandeelhouders (digitaal) aanwezig zullen zijn. Groot omdat het voor ons de eerste aandeelhoudersvergadering is en daarom voor ons aanvoelt als een mijlpaal.

In ons woordenboek is een aandeelhouder hetzelfde als een certificaathouder van de The Share Council. Het platform van The Share Council is van The Share Holding B.V., The Share Holding B.V. is 100% eigendom van The Share Foundation (Stichting Administratiekantoor). De aandelen van The Share Holding B.V. liggen in de vorm van certificaten bij alle eigenaren, jullie.

Wij zijn ontzettend trots om ons bedrijf te delen met gelijkgestemden en samen met jou onze passie concreet invulling te geven: mede-eigenaarschap simpeler en eenvoudiger te maken. Mede dankzij jouw steun, of je nu 3 jaar geleden bent aangehaakt of er net een paar maanden bent aangesloten, is dit concept uniek. Wij merken de passie en het enthousiasme ook bij ons team, investeerders en klanten die aanhaken. Kennis en ervaringen worden gedeeld, nieuwe investeerders worden voorgedragen en nieuwe klanten nemen contact op, omdat jullie hen op ons attenderen. Volgens ons, is dit de nieuwe manier van ondernemen.

We verschijnen de afgelopen tijd vaak in het nieuws, hebben ons bedrijf publiek verhandelbaar gemaakt en groeien hard met veel nieuwe bedrijven. Dit zijn strategische keuzes die we zelf konden maken en werden ondersteund door de structuur die we toen hadden.

Bewust hebben wij in de zomer van 2020 deze structuur aangepast om ervoor te zorgen dat ook elke mede-eigenaar, waaronder jij, daadwerkelijk kan meebepalen, meedenken, adviseren en invloed kan hebben op de manier waarop onze organisatie in diens ecosysteem handelt.

Het bestuur van een beursgenoteerd bedrijf (zoals wij tegenwoordig zijn) is verplicht om minimaal een keer per jaar verantwoording af te leggen aan de aandeelhouders. Wij zullen dit vaker doen. Het bestuur roept hiervoor een vergadering uit, de (jaarlijkse) algemene vergadering van aandeelhouders (AVA). Aangezien het "delen" in ons DNA verweven zit, kijken wij uit naar jullie input. Stuur daarom je vragen van te voren op naar info@thesharecouncil.com, dan maken wij er ruimte voor op de agenda.

De vergadering wordt gehouden via het online video vergadersysteem van ZOOM. Iedere aandeelhouder krijgt hiervoor een persoonlijke uitnodiging met een persoonlijke link en inlog wachtwoord. Hiermee verzekeren wij dat enkel daadwerkelijke aandeelhouders meedoen aan de vergadering. Wij gaan meer informatie en uitleg delen over hoe ZOOM te gebruiken voor de aandeelhoudersvergadering.

Op het moment van schrijven zijn er 224 aandeelhouders in ons systeem geregistreerd. We weten dat nog niet iedereen zijn/haar certificaten heeft geaccepteerd. Deze e-mail gaat uit naar alle 224 deelnemers, echter zullen wij de ZOOM (videovergadering) inlog gegevens enkel klaarmaken en delen met degenen die uiterlijk 2 dagen voor de vergadering ook daadwerkelijk eigenaar zijn van de certificaten.

Iedere aandeelhouder kan (wordt verzocht) zich aan- of afmelden om de vergadering bij te wonen. Wij zien jullie dan ook graag digitaal verschijnen. En ja, echt iedere aandeelhouder, of je nu 1 of 1.000.000 aandelen bezit, telt mee!

De agenda structuur:
Opening vergadering
Korte introductie en verwelkoming
Benoeming voorzitter en secretaris van de vergadering
Notulen van de vergadering
Beoordeling of alle besluiten rechtsgeldig kunnen worden genomen
Eventuele ingekomen stukken
Vaststelling agenda

Vaste agendapunten
Ontwikkelingen voorgaande periode
Jaarverslag 2019 en voorlopig jaarverslag 2020
Kernprestaties en prognoses
Vaststelling van de resultaatverdeling: verrekening met de algemene reserve
Décharge van de directie voor voorgaande boekjaren
Update zojuist gesloten publieke emissie (investerings ronde)
Plannen voor lopende boekjaar
Resultaten community opbouw en hoe jij als mede-eigenaar kunt bijdragen
Wat er nodig is voor de volgende vergadering

WVTK (Wat Verder Ter Tafel Komt)

Slotwoord

Sluiting vergadering

Alle vooraf in te lezen stukken worden binnenkort beschikbaar gesteld via ons platform.

The Share Council groeit hard zowel op aandeelhoudersniveau als op professionaliserings niveau. Wij kijken ernaar uit jullie te informeren over al deze ontwikkelingen.

Namens het gehele team van The Share Council, tot dan!

Quintus & Marcel

URL: https://share.hsforms.com/15UlXMgwvT82XW3RFnqdrjA1lkty?utm_medium=email&_hsmi=2&_hsenc=p2ANqtz-9fn-K67HuV2TPrkXGGE1PnSw2uinszLe743MIRnIOltNsVzpB1juCJ_gZrxMU-bPe11bCV1YhEQ9kvBrSRS3wHtshGefnhAf-gIbzC3Uj8HkCLebk&utm_content=2&utm_source=hs_email