KoopdeHEMA – Ask the community

You need to have an account and be logged in to ask questions.

Category filter

Recent followers

Elly Euverman
November 16 2021 20:29
Tim van Schooten
November 11 2021 22:00
Kevin Tuinte
October 19 2021 16:44

KoopdeHEMA Activity feed

Stichting Hena posted an important announcement
December 16 2021 12:10

Update Stichting HENA

Beste Investeerder,

Bij de 95ste verjaardag van HEMA hadden we jullie graag een feestelijke nieuwsbrief gestuurd met de mededeling dat je een stukje HEMA of een HEMA-obligatie kon kopen. Maar na maanden puzzelen samen met de nieuwe eigenaren van HEMA, hebben we toch moeten concluderen dat ons plan niet haalbaar is. Graag leggen we je uit hoe we tot deze gezamenlijke conclusie zijn gekomen.

Waarom deden we dit ook alweer?
Toen bekend werd dat HEMA verkocht zou worden ontstond bij ons al snel het idee dat voorkomen zou moeten worden dat HEMA opnieuw in buitenlandse handen zou komen. En we waren niet de enigen die er zo over dachten, want overal vandaan meldden HEMA fans zich. Samen hebben we duidelijk gemaakt dat HEMA niet weer in de handen moest vallen van liefdeloze kapitaalverschaffers. Stichting HENA was geboren. Wij wilden van HEMA een coöperatie maken met aandelen voor de fans, werknemers en leveranciers. In de biedingsstrijd die volgde, viel ons initiatief af. Maar het feit dat er zoveel fans van HEMA zijn heeft de nieuwe eigenaren (Parcom en Mississippi Ventures) zeer gesteund. Daarom wilden ze ook met ons onderzoeken of er nog een andere mogelijkheid was om ons als fans te betrekken bij HEMA.

Samen bouwen aan HEMA
Een stukje HEMA kopen was met de verkoop aan Parcom en Mississippi Ventures niet meer nodig. En bovendien worden er door HEMA geen aandelen uitgegeven. Dus hebben we de mogelijkheid onderzocht om obligaties uit te geven. En hoe graag we ook willen, deze route sluit gewoon niet aan bij onze initiële doel om iedereen voor een klein stukje eigenaar te maken van HEMA. Daarnaast zouden de nieuwe eigenaren van HEMA bij de beoogde constructie opnieuw te maken krijgen met administratieve verplichtingen, zoals het publiceren van financiële resultaten. En dat is een verplichting waar HEMA nu juist vanaf was. Met de nieuwe eigenaren is de schuld gereduceerd en is HEMA in een veilige haven beland. Alle beschikbare tijd en energie wordt door HEMA gestoken in de uitvoering van de nieuwe strategie die is gericht op de klant. Daarom is in goed overleg besloten om af te zien van de mogelijkheid om obligaties uit te geven.

Geen HEMAatjes, wel in gesprek
HEMA wil haar fans wel graag blijven betrekken bij HEMA. Daarom wordt er nu gewerkt aan een voorstel zodat fans mee kunnen denken en praten over de verdere verduurzaming van HEMA. Zodra het initiatief van HEMA klaar is ontvang je van ons nog een laatste mail, en kan je, als je dat wilt, je bij HEMA aanmelden om betrokken te blijven bij de duurzame toekomst van HEMA.

Wat betekent dit voor jou?
Als je nog geen geld had ingelegd verandert er niets voor jou. Als je wel geld hebt ingelegd via Nxchange, dan betekent het voorgaande dat de aanbieding die is aangekondigd via Nxchange wordt ingetrokken. HEMA zal de 1% identificatiekosten, die in het informatiedocument beschreven zijn, voor haar rekening nemen. Deze hoef je dus niet te betalen.

Je kunt je Nxchange account (gratis) aanhouden en ervoor kiezen om je inleg te investeren in een van de duurzame investeringsmogelijkheden die beschikbaar zijn op Nxchange. Mocht je daar geen interesse in hebben of dat vóór 1 januari 2022 niet hebben aangegeven, dan zullen wij je inleg terugstorten naar de tegenrekening van waar je het geld hebt ingelegd.

Tot 31 januari a.s. kan je eventuele vragen stellen via dit e-mail adres: info@koopdehema.nl (tevens tref je in de bijlage onze antwoorden op eventuele vragen aan). Daarna heffen wij van Stichting HENA onszelf feestelijk op. Ons doel is bereikt, HEMA is in goede handen en we zijn erg blij met nieuwe strategie van HEMA.

Heel veel dank voor jullie vertrouwen, support en geduld en dat jullie met ons in actie kwamen om HEMA te behouden.

Hartelijke groet!

Namens Stichting Het Enige Nederlandse Alternatief
Mei Li Vos
Arjan Leest
Mark Stolk
Quintus Willemse

KoopdeHEMAMei Li Vos asked a question about Stichting Hena
October 1 2021 15:44

Category: Shareholders

We zijn er bijna! In de herfst lanceert HEMA samen met ons HEMAatjes.

Dat zijn obligaties van Stichting HENA waar je rente op krijgt. Die rente hangt af van de omzet van HEMA.

Jij hebt al vanaf het begin, toen HEMA dreigde te worden verkocht aan anonieme partijen, ons initiatief gesteund. Omdat je vond dat HEMA voor Nederland behouden moest worden. Daar zijn wij en de nieuwe eigenaren van HEMA je ontzettend dankbaar voor. Dankzij de steun van duizenden Nederlanders wist de financiële wereld dat HEMA een winkel was met meer waarde dan alleen maar geld.

Het afgelopen jaar hebben we met de nieuwe eigenaren van HEMA onderzocht hoe we al die HEMA-fans kunnen blijven betrekken bij het wel en wee van HEMA. Op een eenvoudige manier, net als de producten van HEMA.

Uiteindelijk bleek de obligatie, dat is een soort lening, het meest passend te zijn. Met je obligatie financier je als HEMA-fan indirect HEMA, en word je beloond voor je vertrouwen met een rente die afhankelijk is van de omzetontwikkeling van HEMA.

Omdat we de HEMAatjes voor alle fans bereikbaar willen houden zul je al kunnen meedoen vanaf 10 euro, en mag je maximaal 1.000 euro inleggen. Je krijgt bericht wanneer je je inleg bij Nxchange kan omzetten in HEMAatjes. Als je dat niet wilt stort je je inleg eenvoudig terug op je bankrekening, of neem je contact op met de helpdesk van Nxchange.

Let wel: de obligatie is een financieel instrument. De aanschaf van een financieel instrument brengt risico’s met zich mee. Voordat je een beleggersbeslissing maakt, raden wij je daarom ten zeerste aan om de volledige productinformatie te lezen zoals opgenomen in de voorgeschreven documenten, zoals het informatiedocument en het essentiële informatiedocument, om de potentiële risico's en voordelen in verband met de beslissing om in de obligaties te beleggen volledig te begrijpen. Het informatiedocument zal beschikbaar zijn bij lancering van de obligaties. De inhoud van deze nieuwsbrief alleen kan niet de basis vormen voor een beslissing om te investeren en vormt geen aanbod, aanleiding of uitnodiging tot de aankoop dan wel verkoop van de HEMAatjes.

Hartelijke groet!
Mei Li Vos
Arjan Leest
Mark Stolk
Quintus Willemse

Bestuur Stichting HENA

(Hoe zat het ook al weer: twee burgerinitiatieven WeLoveHEMA en HoudeHEMA bundelden de krachten en verenigden zich in Stichting HENA, om een bod te doen op HEMA. Dat deden we onder de noemer KoopdeHEMA. HEMA is nu in eigendom van Parcom en Mississippi Ventures.)

KoopdeHEMAMei Li Vos asked a question about Stichting Hena
June 16 2021 09:01

Category: Shareholders

Update vanuit het team KoopdeHEMA: Je hebt via ons burgerinitiatief KoopdeHEMA geld ingelegd bij Nxchange om HEMA-certificaten te kopen. Toen wij het burgerinitiatief startten, stond HEMA op omvallen. Gelukkig is dit niet meer het geval: investeringsmaatschappijen Parcom en Mississippi Ventures (van de familie Van Eerd) hebben HEMA gekocht en hebben de winkels door de coronacrisis geholpen.

Tegelijkertijd vonden Parcom en Mississippi Ventures ons initiatief zo interessant, dat er in december al is besloten om samen te gaan werken. De voornaamste reden daarvoor was jij - de trouwe HEMA -fan. Deze samenwerking zal vorm krijgen door het uitgeven van verhandelbare winstbewijzen, die recht geven op een percentage wat we afhankelijk willen maken van het succes en de resultaten van HEMA.

Over de precieze vorm van deze winstbewijzen en de juridische opzet zijn we de afgelopen maanden flink aan het vergaderen geweest. Alle partijen hadden gehoopt in april al groen licht te kunnen geven, maar de coronacrisis en winkelsluitingen duurden langer en slokten veel tijd en aandacht op.

Het lijkt erop dat de coronacrisis gelukkig in zijn nadagen begint te komen en we werken met het team van de HEMA eigenaren aan de uitwerking van de winstbewijzen. Totdat we de nieuwe vorm kunnen presenteren staat je geld veilig bij Nxchange. Als de winstbewijzen worden uitgegeven kan je je inleg bij Nxchange via KoopdeHEMA omzetten in deze bewijzen.

Leuk HEMA-nieuws: er is op 1 juni een nieuwe CEO aangetreden, Saskia Egas Reparaz. Zij heeft een nieuw managementteam samengesteld dat bestaat uit een divers en getalenteerde groep mensen.

Het nieuwe managementteam is meteen begonnen met het leren kennen van de HEMA-organisatie en de thema’s die er spelen. Ze verwachten in oktober met de strategie te komen waarbij duurzaamheid een belangrijke pijler is.

KoopdeHEMAMei Li Vos asked a question about Stichting Hena
April 1 2021 21:55

Category: Shareholders

Op 31 maart 2021 is het Information Memorandum (IM) verlengd. Op pagina's 23 en 24 vind je de informatie over de verlenging. Kijk op deze site bij de KoopdeHEMA-pagina naar het IM of kopieer deze url. https://www.nxchange.com/s/pdf/koopdehema/Information%20Memorandum%20Stichting%20HENA%20Maart%202021.pdf

KoopdeHEMAMei Li Vos asked a question about Stichting Hena
March 25 2021 09:34

Category: Shareholders

Samen met de financiële en juridische afdelingen van HEMA wordt momenteel gewerkt om de participatie in HEMA verder vorm te geven.

Het huidige Informatie Memorandum (document met essentiële informatie over de investering/belegging) zal verlengd worden.

Stichting Hena posted an important announcement
January 11 2021 18:43

Geef ons je feedback

We zijn benieuwd naar je mening en verwachting over de samenwerking met HEMA. Wil je deze enquête invullen? Het kost ongeveer drie minuten.

Enquête link: https://us10.list-manage.com/survey?u=7ea019fd716ce30a26527af4d&id=fb54ac2bf4&mc_cid=a4715255db&mc_eid=2226fbbc89&e=2226fbbc89

Om de enquête in te kunnen vullen, kan je of op de bijgevoegde link klikken of kopiëren naar de adresbalk van uw browser om de enquête te laden.

Alvast bedankt voor je medewerking!

URL: https://us10.list-manage.com/survey?u=7ea019fd716ce30a26527af4d&id=fb54ac2bf4&mc_cid=a4715255db&mc_eid=2226fbbc89&e=2226fbbc89
KoopdeHEMAMei Li Vos asked a question about Stichting Hena
December 17 2020 13:57

Category: Important Announcements

HEMA is in veilig vaarwater! Vandaag, donderdag 17 december 2020 meldt HEMA dat het bedrijf is verkocht aan het consortium Parcom/Mississippi Ventures. Dat betekent dat HEMA weer Nederlandse eigenaren heeft.

De nieuwe eigenaren willen met KoopdeHEMA samenwerken. In januari 2021 volgen gesprekken over de wijze waarop de certificaathouders gaan participeren in HEMA.

KoopdeHEMAMei Li Vos asked a question about Stichting Hena
November 25 2020 23:33

Category: Important Announcements

De beoogde nieuwe eigenaren van HEMA, Parcom en Mississippi Ventures willen met ons samenwerken als zij HEMA hebben overgenomen. Dat is zeer goed nieuws! Lees er meer over op https://koopdehema.nl/samenwerking/

KoopdeHEMAMei Li Vos wrote a post about Stichting Hena
October 21 2020 14:29

Category: Important Announcements

Consortium Parcom en Van Eerd overnamekandidaat HEMA: doe juist nu mee met KoopdeHEMA

Wij vinden het goed nieuws dat dit consortium enige bieder op HEMA wordt. Net als wij willen zij HEMA met duurzaam kapitaal financieren, door zelf een deel in te leggen en de schuldenlast onder te brengen bij Nederlandse banken tegen een lagere rente.

Wij kunnen met ons fonds aan het consortium geduldig kapitaal en duizenden trouwe HEMA-fans bieden. Hoe groter onze groep en ons fonds, hoe groter de waarde die wij kunnen brengen aan de nieuwe eigenaren. Onze bijdrage is een vernieuwende manier om een geliefd bedrijf als HEMA duurzaam te financieren en een stevige basis in de Nederlandse samenleving te geven.

We gaan binnenkort het gesprek aan met het consortium Parcom/van Eerd.

Je kunt hier bij Nxchange nog tot 31 december inschrijven!

KoopdeHEMAMei Li Vos asked a question about Stichting Hena
September 27 2020 21:59

Category: Other

Goed overzicht van de ontwikkelingen bij HEMA. Onderzoeksjournalist Stefan Vermeulen van FTM schrijft over de huidige eigenaren, het verkoopproces en mogelijke scenario's. https://www.ftm.nl/artikelen/hema-schuldsanering-financiers?share=H3c8OkLxSONYF%2F9jkUGcAYU0%2FF8DHYfMavOekwRMqPH5glzCzLeJ7FL71htH9w%3D%3D